Acht maanden celstraf geëist tegen aanrander van bejaarde vrouw

ALMERE • Wo 29 juli 2020 | 15:02 • Woensdag 29 juli 2020 | 15:02

Een 51-jarige man uit Baarn moet een celstraf van acht maanden krijgen, waarvan drie voorwaardelijk. Dat eiste de officier van justitie woensdag. De man wordt ervan beschuldigd op 12 oktober 2018 een 84-jarige vrouw te hebben aangerand in haar woning in de Almeerse Muziekwijk.

De vrouw was in haar slaapkamer toen ze plotseling van achteren bij haar borsten werd gegrepen. Volgens het slachtoffer stond de man uit Baarn met ontbloot onderlijf achter haar. Ze had hem wel eens eerder bij haar huis gezien, maar kon hem toen samen met de schoonmaakster wegjagen.

De verdachte ontkent echter dat hij het is geweest, ook al klopte het signalement dat de vrouw van de dader gaf. Ook werden dna-sporen op de kleding van het slachtoffer gevonden, die vrijwel zeker matchen met de 51-jarige. De man zelf blijft erbij dat hij die dag alleen maar over straat liep en wat gedronken had.

De aanranding maakte enorme indruk op de bejaarde Almeerse, die op zichzelf woont. Volgens haar dochter voelt de vrouw zich nog altijd onveilig in haar huis. De dochter overwoog daardoor zelfs om bij haar moeder in te trekken, zei ze in de rechtbank in Lelystad. Na het gebeuren kwam het slachtoffer de man ook nog regelmatig dronken tegen op straat. "Dat maakte het nog veel erger allemaal."

Locatieverbod en schadevergoeding
Inmiddels is hij verhuisd, maar de officier vroeg voor de zekerheid toch een locatieverbod voor de verdachte. Als de rechtbank daarmee instemt, mag hij de komende vijf jaar niet in de Muziekwijk komen. Daarnaast wil het OM dat de man een schadevergoeding van 949,49 euro aan het slachtoffer betaalt. De vrouw leed immateriële schade door toedoen van de man, maar ook materiële schade. Zo moest ze een nieuw hek met een slot plaatsen.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel