Machinebouwer draait goed ondanks coronacrisis

ENS • Do 30 juli 2020 | 17:38 • Donderdag 30 juli 2020 | 17:38

Door het grote aantal bestellingen en veel vraag naar verse groenten gaat het ondanks de coronacrisis goed met VHM Machinery. Het bedrijf uit Ens maakt en levert volautomatische machines voor de landbouwindustrie.

Eigenaar Rick van Hees vertelt dat de bestellingen voor machines al voor de coronacrisis binnen waren. Deze machines worden nu geleverd, waardoor er gewoon doorgewerkt kon worden. Het gaat voornamelijk om machines die volledig geautomatiseerd kisten vullen, wegen en afsluiten als ze vol zijn.

Volgens Van Hees is er veel vraag naar de apparaten. Medewerkers van landbouwbedrijven kunnen op deze manier op meerdere plekken tegelijk worden ingezet. Het bedrijf levert niet alleen aan Nederland, maar gaat ook de landsgrenzen over. In onder andere België, Amerika en Nieuw-Zeeland is er vraag naar de machines.

De sector verwacht later nog last te krijgen van het coronavirus. Van Hees zegt dat de landbouwindustrie vaak achter de crisis aanloopt en verwacht dat het volgend jaar minder zal gaan met VHM Machinery. Daarop anticiperen ze nu door extra op de verkoop te focussen en door te kijken of ze zich kunnen richten op andere soorten machines.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel