Petitie tegen Voetnoot-sloop: tot nu toe 300 handtekeningen

ALMERE • Zo 2 augustus 2020 | 12:07 • Zondag 2 augustus 2020 | 12:07

De 30 ondernemers in de Voetnoot in Almere Stad hebben een online petitie opgezet om hun werkplek van de sloop te redden. Zij vinden de geplande afbraak van hun werkplek historisch onjuist, een verschraling van het culturele aanbod en kapitaalsvernietiging. De petitie is tot nu toe zo'n 300 keer ondertekend.

Volgens de ondernemers is De Voetnoot onderdeel van "de geschiedenis en het DNA" van Almere Stad. Het kunst- en cultuuraanbod in de stad verschraalt als het gebouw verdwijnt, zeggen ze. De initiatiefnemers van de petitie vinden sloop ook kapitaalsvernietiging, omdat hun culturele broedplaats de afgelopen jaren is gerenoveerd. Ze vinden dat het gebouw van Hogeschool Windesheim ook buiten het stadscentrum gebouwd zou kunnen worden.

Niet slopen, maar investeren
Met de petitie hopen de ondernemers dat de gemeente afziet van sloop van De Voetnoot. De gemeente wil de culturele werkplek slopen om er een nieuwe campus voor Windesheim te bouwen, zo is het plan. Volgens de initiatiefnemers van de petitie moet de gemeente juist investeren in de verdere ontwikkeling van De Voetnoot. Het zou dé culturele hotspot van Almere Stad moeten worden, zeggen ze.

De petitie is tot 30 oktober te ondertekenen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel