Amerikaanse ambassadeur fietst door Flevoland: "Al drie keer verdwaald"

FLEVOLAND • Zo 2 augustus 2020 | 13:30 • Zondag 2 augustus 2020 | 13:30

Pete Hoekstra, ambassadeur van de Verenigde Staten fietst zondag door Flevoland. Zijn tocht is begonnen in Almere en eindigt vanmiddag in Wolvega, een rit van zo'n 96 kilometer.

Zijn tocht door Flevoland is onderdeel van een 7-daagse fietstournee. Hij doet daarin alle 12 provinciën aan, in totaal zo'n 650 kilometer. Collega en vriend Ken Ward (ambassadeur van de OPCW, de organisatie voor het verbod op chemische wapens) vergezelt hem. Hoekstra wil Ward heel Nederland laten zien, want: "Er is geen plek in Nederland die niet mooi is."

Hoekstra: "Het is een prachtige route zo langs het IJsselmeer. En we hebben de wind mee." Hoekstra is naar eigen zeggen een fanatiek fietser. Dat is maar goed ook want ze raakten vanochtend al drie keer verdwaald.

Flevoland is niet onbekend voor de ambassadeur. Vorig jaar bracht Hoekstra een werkbezoek aan Urk. Omdat hij erg gecharmeerd was van het vissersdorp, ging hij er meerdere keren heen. Tijdens een van die momenten had hij een bijzondere ontmoeting met het Urker echtpaar Co en Piet van den Heuvel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel