Getuige van explosie op boot: "Waren bang dat gasfles ook zou ontploffen"

DRONTEN • Ma 3 augustus 2020 | 17:02 • Maandag 3 augustus 2020 | 17:02

"Het werd gisteren al een beetje schemerig toen de brand na een explosie uitbrak. Nu ik het zo zie bij daglicht, is het toch wel even schrikken." Yannick Beenen moet een dag na de brand op een boot op het Ketelmeer nog even bijkomen. Bij de brand liep een man zware brandwonden op.

De boot waarop zondagavond een explosie gebeurde, is maandag naar Ketelhaven gebracht. Beenen zat met een vriend op hun eigen boot, die lag aan een eilandje ter hoogte van het Keteldiep. Ineens kwam er uit de boot naast ze een enorme steekvlam. "Toen vlogen onder andere de kussens in brand en kwamen er zwarte rookwolken vandaan. Toen gingen er allemaal jongens naar toe om te blussen", herinnert Beenen zich.

Het was behoorlijk gevaarlijk, omdat de gasfles nog in de boot stond. "We waren bang dat die zou ontploffen. Gelukkig is dat niet gebeurd, want dan was het een stuk erger geweest. Nu was het alleen een gasvlam, neem ik zelf aan, en de kussens en de kuiptent."

Beenen kreeg maandagmiddag van de KNRM te horen dat het naar omstandigheden goed gaat met de zwaargewonde man.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel