Harrie en Geke kunnen door bizarre omstandigheden hun huis niet bouwen

MARKNESSE • Wo 5 augustus 2020 | 0:17 • Woensdag 5 augustus 2020 | 0:17

Harrie en Geke Metselaar uit Marknesse hebben een kort geding aangespannen om de bouwgrond voor hun nieuw te bouwen huis te krijgen. De woning willen ze zo bouwen dat ze op hun oude dag zelfstandig kunnen blijven wonen in het dorp. Het echtpaar kocht van de gemeente Noordoostpolder een stuk grond in het dorp, maar het is nog steeds niet zeker of de gemeente wel de rechtmatige eigenaar is.

Oorspronkelijk was de grond van ontwikkelaar Megahome. Die ging failliet maar verkocht voor het faillissement de grond aan een andere partij, Nebo. Schuldeiser Rabobank was het daar niet mee eens. De rechter draaide in 2013 overdracht van de grond terug. De Rabobank verkocht de grond toen aan de gemeente Noordoostpolder.

Tientallen kopers in onzekerheid
Maar Nebo tekende hoger beroep aan tegen de uitspraak. Dat beroep heeft nu, zeven jaar later, nog niet gediend. Het is dus nog steeds onduidelijk wie de eigenaar is. Want Nebo zou in hoger beroep de zaak alsnog kunnen winnen. Door de situatie verkeren tientallen kopers in Marknesse in onzekerheid.

'Recht op grond verspeeld'
Harrie en Geke Metselaar eisen in hun kort geding dat Nebo afstand doet van de grond die zij gekocht hebben. Volgens hun advocaat heeft Nebo de rechten op de grond verspeeld omdat de ontwikkelaar te lang heeft gewacht om het hoger beroep door te zetten. De Rabobank is ook in de zaak gedaagd. De bank had de gemeente Noordoostpolder bij de verkoop moeten informeren over het nog lopende hoger beroep.

Het kort geding dient maandag. De gemeente, Rabobank en vastgoedbedrijven willen in aanloop naar de rechtszaak niet reageren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel