Teleurstelling maar ook begrip voor nieuwe coronamaatregelen

ALMERE • Do 6 augustus 2020 | 23:45 • Donderdag 6 augustus 2020 | 23:45

Bij de organisatie van de introductieweek voor studenten en bij de horeca in Almere overheerst teleurstelling, maar is er ook begrip voor de nieuwe coronamaatregelen. Premier Mark Rutte maakte die donderdagavond bekend om een tweede golf coronabesmettingen te voorkomen.

Zo mogen er tijdens de introductieweek voor nieuwe studenten alleen activiteiten plaatsvinden die echt rechtstreeks met de studie te maken hebben. En die moeten voor 22:00 uur klaar zijn en alcohol is uit den boze. "Ja, dat valt enorm tegen", aldus Luuk Rietveld van de Stichting Introductie Almere. "We hadden leuke dingen op de planning. We kunnen nog vanuit de studentenverenigingen zelf iets online organiseren."

Begrip is er wel voor alle maatregelen. Rietveld: "Ik zie heel veel studenten bijeenkomen en thuis borreltjes houden. Dat is niet op anderhalve meter afstand dus ik begrijp dat de maatregelen worden genomen."

De horeca moet namen en contactgegevens van iedere gast op het terras en in het restaurant voortaan opschrijven. Taco van der Meer van de Almeerse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland: "Ik snap best dat men bij een besmetting zo snel mogelijk wil weten welke gasten er zijn geweest om te testen. Wat ik mis in het verhaal is dat door ventilatiesystemen in binnenruimtes de meeste besmettingen voorkomen. In de buitenlucht zijn eigenlijk helemaal geen problemen met besmettingen."

Oppositiepartijen in de Tweede kamer vinden dat het kabinet te weinig doet tegen het coronavirus. Hoe deze nieuwe maatregelen uitpakken, zal de komende weken moeten blijken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel