Vattenfall Solar Team bereidt zich voor op wereldrecord

LELYSTAD • Vr 7 augustus 2020 | 12:53 • Vrijdag 7 augustus 2020 | 12:53

Het Vattenfall Solar Team reisde vrijdagmiddag naar Lelystad af voor de laatste voorbereidingen op een wereldrecordpoging. Op het RDW testcentrum bij Lelystad Airport wil het team met hun wagen op zonne-energie meer dan 882 kilometer gaan rijden.

De studenten van de TU Delft doen normaal gesproken mee aan een internationale race, maar door het coronavirus ging die niet door. In plaats daarvan willen ze hun eigen wereldrecord lange afstand uit 2017 verbreken.

Het team hoopt niet op een strakblauwe hemel. "We hopen op een zonnetje op de auto met daaromheen wat wolken", legt Michel Versteegh van het Vattenfall Solar Team uit. "De wolken kunnen dan weer meer zonlicht op de wagen weerkaatsen." Donderdag had het team nog een simulatie gedraaid om te kijken of het record haalbaar is. "Daar kwam een afstand van 870 kilometer uit", vertelt Versteegh. "Het wordt dus heel spannend of we het halen."

Zaterdagochtend om half 7 begint het team met rijden. Zo'n twaalf uur laten houden ze ermee op en moet duidelijk zijn of ze hun eigen record hebben verbeterd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel