Onderhoud en kapwerkzaamheden in bossen

FLEVOLAND • Zo 9 augustus 2020 | 12:24 • Zondag 9 augustus 2020 | 12:24

Natuurmonumenten gaat de komende tijd onderhoudswerkzaamheden uitvoeren bij het Harderbos vlakbij Harderhaven, en het Voorsterbos en het Waterloopbos bij Kraggenburg.

Tijdens het werk wordt onder meer grond verplaatst. Er kan sprake zijn van geluidoverlast. In het Voorsterbos en Harderbos wordt ook een aantal bomen gekapt. In het Waterloopbos worden de aanvoerkanalen gebaggerd, zodat het water beter door kan stromen. Dat kan voor modderige paden en spoorvorming zorgen.

Het kappen is volgens Natuurmonumenten nodig om een afwisselend bos met verschillende boom- en struiksoorten te krijgen. Daar hebben veel vogels, insecten en planten baat bij. Het Voorsterbos en het Harderbos zijn in de vorige eeuw aangelegd voor de productie van hout. De bomen in die bossen zijn allemaal van dezelfde soort en zijn in een rechte lijn dicht op elkaar geplant. Door te kappen krijgen andere bomen en planten meer ruimte om te groeien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel