'Kunnen de kinderen straks veilig naar school?'

ALMERE • Ma 10 augustus 2020 | 18:17 • Maandag 10 augustus 2020 | 18:17

D66 in Almere vraagt zich af of kinderen na de zomervakantie wel veilig naar school kunnen. Aanleiding is de problematiek rond ventilatiesystemen. Sommige zouden verantwoordelijk kunnen zijn voor de verspreiding van het coronavirus. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan.

De Vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs (VO-Raad) wil dat het Outbreak Management Team zich buigt over de ventilatie binnen scholen. Veel systemen zijn verouderd en de luchtkwaliteit is daardoor onvoldoende. D66 weet niet of dat ook opgaat voor scholen in Almere. Als vuistregel geldt dat als de systemen zijn aangelegd volgens het bouwbesluit en er geregeld onderhoud wordt gepleegd, er geen problemen te verwachten zijn. De partij heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd dat te onderzoeken.

Ook wil D66 weten of de scholen in Almere ook voldoende gelucht kunnen worden door de ramen tegenover elkaar op te zetten. Tijdens de hitteperiode voor de vakantie bleek dat lang niet overal te kunnen. Luchten zou een effectieve manier zijn om besmetting via de lucht tegen te gaan.

Volgens fractievoorzitter Martine van Bemmel leeft de kwestie onder het onderwijzend personeel. De partij heeft meerdere berichten van leerkrachten ontvangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel