Fietsersbond wil dat drempels in Havenkom worden verwijderd

ALMERE • Wo 12 augustus 2020 | 21:00 • Woensdag 12 augustus 2020 | 21:00

Fietserbond Flevoland wil dat de drempels in de Havenkom in Almere Haven "liever vandaag nog dan morgen" worden weggehaald. Dat zegt de voorzitter van de Flevolandse afdeling.

"Het is vreselijk wat er is gebeurd, al die ongelukken, dat is gewoon ellendig", zegt Mario Kramer. "Wij vinden dat die drempels weg moeten. Het is op deze plek gewoon gevaarlijk. Als je met een peloton fietsers hier overheen komt dan zoekt men de kant van het trottoir op omdat je daar niet over de hobbel heen hoeft en dan gebeuren er dus ongelukken."

Tientallen wielrenners gingen al onderuit bij de drempelsToch vindt Kramer dat ook de fietsers hun verantwoordelijkheid moeten nemen en beter moeten opletten. Ze moeten hun snelheid aanpassen aan de situatie. "De wielrenners maken een 'Gooirondje'. Dat is vijfendertig kilometer en die jakkeren door. Daar moet dus iets voor komen dat die snelheid wordt beperkt."

Dat kan volgens Kramers in de vorm van een bord met een tekst met maximaal 15 kilometer per uur of een digitaal bord met een smiley die lacht bij een lage snelheid en boos kijkt bij een te hoge snelheid. Tijdelijk een paar handhavers neerzetten die de wielrenners tot afremmen manen, of extra ribbels op de weg ziet hij ook als een optie.

De gemeente zou donderdag al extra maatregelen nemen. Dat gaat volgens Kramer om zogenaamde attentiemaatregelen, maar wat die precies inhouden is niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel