Katholieke kerk viert dit weekend Maria Tenhemelopneming

FLEVOLAND • Vr 14 augustus 2020 | 10:57 • Vrijdag 14 augustus 2020 | 10:57

De katholieke kerk viert jaarlijks op 15 augustus Maria Tenhemelopneming. Op deze dag wordt de opneming van Maria in de hemel gevierd. Pastoor Ton Huitink gaat zaterdag voor in een eucharistieviering in de basiliek in Zwolle, waar de Maria Hemelvaart centraal staat.

Pastoor Huitink heeft drie parochies onder zijn hoede: de Thomas a Kempis parochie, de Christoffel parochie en de Norbertus parochie in Oostelijk Flevoland.

In Flevoland zijn processies tijdens dit feest niet gebruikelijk. In oudere gemeenten wordt dat wel gedaan, zoals in Zwolle. Alleen dit jaar is het feest aangepast vanwege de coronamaatregelen. "Tijdens de viering kunnen aanwezigen een kaarsje neerzetten bij het zilveren Mariabeeld. Dat moeten we dan maar zien als processie. Uiteraard met inachtneming van de regels, zoals afstand houden en een looproute volgen", legt de pastoor uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel