Nu ook Almeerse tak Hette Bouw failliet

ALMERE • Vr 14 augustus 2020 | 15:26 • Vrijdag 14 augustus 2020 | 15:26

Het aannemersbedrijf Almere Hettebouw B.V. is donderdag failliet verklaard. Eerder deze week werd het faillissement van twee andere bedrijven van Hettebouw, dat is gevestigd in Marknesse, al uitgesproken. De curator kan nog geen achtergronden verstrekken en wil eerst meer informatie verzamelen. Ze onderzoekt wel een doorstart.

Het ter ziele gaan brengt veel onzekerheid met zich mee voor kopers van zo'n 100 woningen van projecten Tulp 1 en 2, en Flamingopoort in Oosterwold in Almere. Kopers weten nu niet wanneer hun huis wordt opgeleverd. Op dit moment staan er half afgebouwde huizen, huizen die niet goed gebouwd zijn en woningen waarvan er na twee jaar alleen nog maar een fundering ligt.

Tegen Hettebouw hebben zeker twee procedures gelopen bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. De projectontwikkelaar van Tulp 1 eiste dat 24 woningen beter geïsoleerd worden. Twee kopers vonden daarnaast dat de gevel- en dakisolatie in hun woningen niet goed was aangebracht en dat hun woning te laag was.

Dwangsommen
Zowel de projectontwikkelaar als de kopers zijn in het gelijk gesteld door de Raad van Arbitrage. Die oordeelde dat de aannemer de gebreken moet herstellen en legde daarbij ook nog eens een dwangsom op aan het nu failliet verklaarde Hettebouw. De woningen zijn gebouwd onder garantie van Woningborg. Bij een faillissement zorgt Woningborg dat de woningen worden afgebouwd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel