Plannen voor nieuw hotel bij Lelystad Airport 

LELYSTAD • Di 18 augustus 2020 | 12:23 • Dinsdag 18 augustus 2020 | 12:23

Het bestaande 'Hotel Lelystad Airport' gaat tegen de vlakte en op dezelfde plek wordt een nieuw en groter hotel gebouwd. Een vergunning daarvoor is aangevraagd bij de gemeente.

Het pand is inmiddels eigendom van het Amsterdamse familiebedrijf Caransa Groep. Uit de aanvraag blijkt dat er plannen zijn voor 119 kamers. Het bestaande hotel telt 24.

Toen Hotel Lelystad Airport in 2005 haar deuren opende verwachtte de toenmalige eigenaar dat er binnen niet al te lange tijd vakantievluchten vanaf de luchthaven zouden plaatsvinden. Dat laat echter nog steeds op zich wachten. Minister Cora van Nieuwenhuizen zet in op opening in november 2021, maar er zijn nog verschillende onzekerheden.

Als echt hotel doet het bestaande gebouw al enige tijd geen dienst meer. Op dit moment gebruikt opleidingsinstituut AIS Flight Academy het voor overnachtingen van personeel en klanten. In het verleden hebben ook statushouders en Poolse arbeidsmigranten gebruik gemaakt van het gebouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel