Rechtszaak om bebouwing schiereiland tegen te houden

LELYSTAD • Wo 19 augustus 2020 | 20:28 • Woensdag 19 augustus 2020 | 20:28

Bewoners van de Penningkruidstraat in de Lelystadse wijk Warande stappen naar de rechter om de bebouwing van een schiereiland tegenover hun huizen tegen te houden. Vanwege de rechtszaak heeft de gemeente de uitgifte van de elf bouwkavels voorlopig stopgezet.

De bewoners van vier huizen zijn het al langere tijd oneens met de gemeente over hoe Het Eiland wordt uitgevoerd. Ze zeggen zwart op wit in hun koopcontract te hebben staan dat het schiereiland op minstens 35 meter van hun kavels zou blijven. Op een enkel punt zelfs 60 meter.
Tot verrassing van de bewoners is het schiereiland vorig jaar september groter gemaakt. De afstand bedraagt nu nog maar 25 meter.

De bewoners zeggen dat ze bewust voor een grote kavel met vrij uitzicht hebben gekozen. Woningen vlak tegenover hen op het schiereiland tasten hun privacy aan.

Geen resultaat
Pogingen om er met overleg met de gemeente uit te komen hebben geen resultaat gehad. Het college van B en W zei in mei dat vergroting van het schiereiland volgens het bestemmingsplan uit 2013 is toegestaan. De afstand zou zelfs 19 meter mogen bedragen, aldus het college op vragen van GroenLinks, maar in de nieuwe situatie blijft er 27 meter tussen de erfgrens van de vier woningen en het schiereiland.

Het college zei ook dat de plannen voor het schiereiland in 2017 definitief zijn vastgesteld en aan omwonenden zijn gepresenteerd zonder dat er toen bezwaar is gemaakt. De bewoners zeggen dat zij er toen nog niet woonden.

Wanneer de rechtszaak dient, is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel