Flevolanders naar Den Haag voor legaliseren elektrische step

FLEVOLAND • Vr 21 augustus 2020 | 14:04 • Vrijdag 21 augustus 2020 | 14:04

Verschillende Flevolanders gaan zaterdag naar Den Haag om te protesteren voor de legalisering van de zogenoemde Personal Light Electric Vehicles (PLEV's). Ze maken deel uit van een landelijke actie. Momenteel is het nog verboden om op bijvoorbeeld een elektrische step of skateboard over straat te gaan. Wie toch met zo'n PLEV op een openbare weg rijdt, riskeert een boete van 380 euro en eventueel inbeslagname ervan.

De Flevolanders willen dat daar verandering in komt. Donnavan Brandenburg uit Lelystad is één van de demonstranten. "Ik rijd er dagelijks mee naar mijn werk, zo'n 7,5 kilometer. Dat gaat uitstekend. Als ik elke keer een kaartje moet kopen voor de bus, ben ik veel duurder uit."

Volgens hem verzamelen de demonstranten zaterdag in de buurt van het Centraal Station in Den Haag, en gaat de stoet daarna onder politiebegeleiding naar Scheveningen en weer terug. Daarna gaan ze naar het Binnenhof om proberen te regelen dat PLEV's in de toekomst verzekerd kunnen gaan worden. Dat kan nu niet omdat het niet gezien wordt als een officieel voertuig. Daarom worden ze niet gekeurd door de RWD.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel