Kunstwerken in Natuurpark vernield

LELYSTAD • Ma 24 augustus 2020 | 6:07 • Maandag 24 augustus 2020 | 6:07

Vandalen hebben de afgelopen weken zeker twee kunstwerken vernield van de kunstroute in Natuurpark Lelystad. Nadat eerst een groot blauw ei van takken uit het zicht was gerold, is nu een kunstwerk van Marisja van Weegberg omvergetrokken.

"Het is heel treurig", zegt Van Weegberg. "Mijn kunstwerk, een konijn met een theepot op zijn hoofd, was bevestigd met drie ijzeren staven met een diameter van een centimeter. De staven waren volledig omgebogen, en daarmee is het werk onherstelbaar beschadigd." Ze heeft de restanten inmiddels weggehaald.

De kunstroute wordt voor de zestiende keer gehouden en bestaat uit tien werken. Ze zijn allemaal gemaakt door Flevolandse kunstenaars. Organisator van de kunstroute Hein Walter, vindt het onbegrijpelijk dat vandalen zich aan de kunstwerken vergrijpen. "We kunnen niets tegen het vandalisme doen. Er is geen toezicht in het park."

Van een derde kunstwerk, een grote mondkap die tussen bomen was gespannen, is nog onzeker of het kapot is gegaan door mensenhanden. Het zou ook door harde wind stukgewaaid kunnen zijn.

Marisja van Weegberg is vooralsnog niet van plan om haar kunstwerk te repareren en terug te plaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel