Pas verhuisde wasberen ontsnappen uit dierentuin

ALMERE • Di 25 augustus 2020 | 23:22 • Dinsdag 25 augustus 2020 | 23:22

Vijf wasberen zijn ontsnapt uit dierentuin Wildlands in Emmen. Dat bevestigt een woordvoerder van het park aan RTV Drenthe. De dieren zaten eerst in de opvang van Stichting AAP in Almere. In juli is een groep wasberen van de stichting naar het noorden verhuisd.

In totaal zijn vorige maand elf wasberen zonder kleerscheuren van Almere naar Emmen vervoerd. Tien wasberen kwamen eerder uit Limburg naar Stichting AAP. De elfde wasbeer was 'Woolf', die vorig jaar door Huizen struinde.

Het is volgens de woordvoerder van het dierenpark onbekend hoe de dieren zijn ontsnapt. Medewerkers vermoeden dat de wasberen nog op het Wildlands-terrein zijn. Er zijn vangkooien in het park geplaatst. De medewerkers hopen dat ze daar in lopen.

Het park onderzoekt nog of er extra maatregelen genomen moeten worden aan het wasberenverblijf. In totaal heeft Wildlands 21 wasberen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel