Bloemencorso 2020: fietsen langs praalwagens 

MARKNESSE • Wo 26 augustus 2020 | 0:49 • Woensdag 26 augustus 2020 | 0:49

Geen feestelijke praalwagens, maar een tocht langs prachtig versierde kunstwerken. Dat wordt het Bloemencorso 2020 in Vollenhove. Vanwege corona gaat de optocht niet door, maar wordt er gefietst.

In een loods bij Marknesse zijn de gebroeders Dennis en Jeroen Berk van de wagenbouw groep Nameless met zo'n vijftien vrijwilligers al druk aan het bouwen aan hun kunstwerk. "Mooie dingen creëren, dat is onze passie", zegt Dennis Berk.

Met hun kunstwerken speelt de bouwgroep in op het thema '75 jaar vrijheid of Razzia'. Ze gaan over de Noordoostpolder in de Tweede Wereldoorlog. Eén van de kunstwerken wordt gevormd door twee legerjassen die onder schot staan, met de handen omhoog. De andere is een Lancaster, een vliegtuig dat tijdens WOII wapens dropte voor verzetsstrijders in de Noordoostpolder.

Iedereen vindt het jammer dat de grote optocht met praalwagens ontbreekt op het Bloemencorso. "Maar ik ben al lang blij dat we wat wat kunnen doen", zegt één van de leden van de bouwgroep Nameless. Dit jaar kan het niet anders dan fietsen langs de kunstwerken. Janine Renes van de organisatie: "In de buitenlucht fietsen in plaats van met z'n allen naar de stoet kijken lijkt ons veiliger."

Eén van de deelnemers die niet uit Vollenhove komt heeft het helemaal naar haar zin. Ze helpt met het bouwen van het vliegtuig. "Ik ben volledig besmet met corso-virus," zegt ze lachend. "Nee, niet met het coronavirus!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel