Geen steun voor uitstel bomenkap Westerdreef

ALMERE • Do 27 augustus 2020 | 20:18 • Donderdag 27 augustus 2020 | 20:18

De SP en de Partij voor de Dieren in Almere krijgen geen steun voor hun voorstel om te wachten met het kappen van populieren langs de Westerdreef. De gemeente Almere stelt dat de populieren niet stevig genoeg zijn en voor een onveilige situatie zorgen. Veel bewoners van het gebied zijn het niet eens met de kap.

De SP en de Partij voor de Dieren willen wachten op een second opinion die de SP laat uitvoeren. Ze betwijfelen of de bomen instabiel zijn, onder meer omdat er tijdens de laatste stormen geen enkele boom is omgewaaid.

Maar de meeste andere partijen in de Almeerse gemeenteraad staan achter de aanpak van wethouder Van Garderen. Die zegt dat ze handelt volgens het Bomenkader waarmee de gemeenteraad in 2017 heeft ingestemd. Bovendien heeft ze toegezegd dat ze in gesprek gaat met de Bomencommissie en met een aantal bewoners. Het aanvragen van een second opinion, omdat een partij het niet eens is met de wethouder is, volgens onder meer de VVD ongebruikelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel