Eigenaren recreatiewoningen Horsterwold willen compensatie

ZEEWOLDE • Vr 28 augustus 2020 | 14:15 • Vrijdag 28 augustus 2020 | 14:15

188 eigenaren van woningen op buitenplaats Horsterwold in Zeewolde willen geld van de gemeente zien. Ze zeggen dat hun woningen een stuk minder waard zijn geworden door de arbeidsmigrantenhuisvesting tegenover hun vakantiepark. De gemeente zou daarvoor verantwoordelijk zijn.

In het Polenhotel aan de Bosruiterweg is plek voor 1.200 arbeidsmigranten. Volgens de omwonenden zorgt dat voor verkeers- en geluidsoverlast. Ze zeggen dat dit potentiële kopers en huurders afschrikt.

De gemeente erkent op haar beurt dat de WOZ-waarde van de huizen is gekelderd. De reden daarvoor is volgens de gemeente alleen anders dan de klagers beweren. De gemeente zegt dat de waardedaling komt door een geschil over de manier waarop de vakantiewoningen gebruikt worden.

De gemeente staat permanente bewoning namelijk niet toe op het vakantiepark en daar wordt streng op gehandhaafd. "Het ligt voor de hand dat dit een groter effect heeft dan wat zich 600 meter verderop afspeelt met bosschages ertussen", aldus de gemeentevertegenwoordiger.

De gemeente baseert zich op de bevindingen van een adviesbureau. Die kwam tot de conclusie dat de waardevermindering niet met het Polenhotel te maken kan hebben. Daarvoor is de afstand tussen het terrein en het villapark te groot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel