Petitie tegen pedopartij al 360.000 keer getekend

LELYSTAD • Ma 31 augustus 2020 | 14:11 • Maandag 31 augustus 2020 | 14:11

Een online petitie om de pas heropgerichte politieke partij PNVD de kop in te drukken, is al ruim 360.000 keer ondertekend (stand maandagavond 31 augustus). De initiatiefnemer richt de petitie aan het Openbaar Ministerie, met de wens om de partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit te verbieden.

De voorzitter van de partij is Lelystedeling Nelson Maatman. In het partijprogramma dat eerder deze maand werd gepubliceerd, staat te lezen dat hij seksuele zelfbeschikking nastreeft voor iedereen die handelsbekwaam is. De partij wil af van een wettelijke leeftijdsgrens om seksueel actief te zijn.

De opsteller van de petitie vreest dat pedofielen vrij spel hebben als de PNVD haar zin krijgt en de kans op seksueel misbruik en verspreiding van kinderporno toeneemt. Zij wil de petitie uiteindelijk als burgerinitiatief aanbieden in de Tweede Kamer.

Reactie PNVD
De PNVD vindt dat de petitie de noodzaak van de partij juist aantoont. "De PNVD vormt geen gevaar voor de democratie en daarmee verbonden fundamentele beginselen die onmiddellijk van aard is, dus een partijverbod zou de democratie onnodig uithollen", schrijft de partij op Twitter. Volgens de PNVD vinden jongeren seks niet vies en zijn ze er wel degelijk mee bezig. De partij wil niet dat die seksuele vrijheid ingeperkt wordt.

Hoewel het niet met zoveel woorden in het partijprogramma staat, lijkt de PNVD te mikken op deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. De voorzitter gebruikt #TK2021 onder een post op Instagram.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel