Eis: tot 6 jaar cel voor gewelddadige woningoverval Kampen

LELYSTAD • Di 1 september 2020 | 16:25 • Dinsdag 1 september 2020 | 16:25

Tegen vier mannen uit Lelystad zijn dinsdag celstraffen tot zes jaar geëist. Het viertal met leeftijden van 18 tot en met 21 jaar was volgens het Openbaar Ministerie betrokken bij een gewelddadige overval in Kampen.

Een bejaard stel van 80 en 81 jaar werd in januari vorig jaar bruut overvallen. Drie van de vier mannen drongen de woning binnen. De invalide vrouw werd op een stoel met tape vastgebonden en kreeg een bijtende stof in haar ogen. Ze dreigden haar man iets aan te doen als ze niet zou zeggen 'waar de 10.000 euro lag'. Een bedrag dat helemaal niet in de woning aanwezig was, ontdekten de overvallers later.

Ook de man werd vastgebonden. Hij kreeg eveneens een vloeistof in de ogen gespoten. De daders gingen er met 260 euro en de trouwring en horloge van de man vandoor. Terwijl ze geld probeerden te pinnen van de net gestolen pas, werden ze door een beveiligingscamera gefilmd. Beelden bij de automaat werden vertoond in Opsporing Verzocht. Tips die binnenkwamen na die uitzending hebben bijgedragen aan de aanhouding van de Lelystedelingen.

De destijds 17-jarige verdachte wordt door de officier van justitie als de leider van het viertal gezien. Vanwege zijn vermeende leidende rol eiste de officier tegen hem de hoogste straf. De man stond ook terecht voor een gewapende beroving bij een tankstation en een poging in februari vorig jaar een bezorger van Nippon Sushi in Lelystad te beroven. Bij het doen van een bestelling werd zijn telefoonnummer gebruikt. Een medeverdachte kreeg voor deze feiten vorig jaar anderhalf jaar cel opgelegd, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

De slachtoffers hebben tot op de dag van vandaag last van de overval. Ze durven nog amper buiten te komen, zei de officier van justitie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel