Eerbetoon voor neergestoken 'buurman Joop'

LELYSTAD • Wo 2 september 2020 | 21:38 • Woensdag 2 september 2020 | 21:38

Buren van de overleden man aan de Stelling in Lelystad hebben woensdagavond een klein herdenkingsmonument voor zijn deur gemaakt. Op een stoel, met daarop zijn naam 'Joop', zijn bloemen gelegd als eerbetoon.

De 62-jarige man werd woensdagmiddag neergestoken door een bovenbuurman. Dat zou zijn gebeurd tijdens een ruzie over geluidsoverlast. Omwonenden vertelden Omroep Flevoland dat de man zelf had geklaagd, maar een andere bewoonster stelt dat de man juist tussenbeide was gekomen in een conflict tussen een buurvrouw en de bovenbuurman. Vervolgens is hij door de 36-jarige verdachte neergestoken.

De steekpartij vond rond kwart over twee 's middags plaats. De technische recherche is nog tot ver in de avond bezig geweest met onderzoek in de woning van de verdachte. Het stoffelijk overschot van het slachtoffer heeft nog uren op de galerij gelegen.

De steekpartij leidde tot geschokte reacties van buurtbewoners. Veel bewoners vertellen dat er vaker problemen zijn in de flat aan de Stelling 14. Het zou gaan om handel in drugs, diefstal en ook geluidsoverlast. De bewoners vinden dat woningbouwstichting Centrada meer moet doen aan de overlast en kritischer moet zijn met het toewijzen van huurwoningen aan 'probleemmakers'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel