Coronawerklozen aan de slag als fruitplukker

LELYSTAD • Do 3 september 2020 | 23:31 • Donderdag 3 september 2020 | 23:31

Flevolandse boeren kunnen door de coronacrisis moeilijk buitenlandse seizoenarbeiders naar Nederland halen. Tegelijkertijd zijn er zpp'ers en flexwerkers die als gevolg van deze crisis geen werk hebben. Met name de cultuursector, de horeca en de evenementenbranche hebben het zwaar te verduren. Het initiatief 'De Seizoensarbeiders' is opgestart om die twee zaken te verbinden. Daardoor hebben boeren nu alsnog genoeg medewerkers om hun gewassen te oogsten.

Vanuit het hele land komen de aanmeldingen binnen om op een boerderij mee te werken. Om toch wat dichter bij de boer te wonen, kamperen de werknemers in de buurt van de boerderij. Op camping Buytenplaets Suydersee in Lelystad hebben zij een plek gekregen voor hun tent.

In de oogsttijd komt iedere week een nieuwe groep seizoensarbeiders. Zij zijn nu vooral bezig met het oogsten van appels, peren en pompoenen. De initiatiefnemers zijn erg te spreken over het project. Ze zijn nog aan het bekijken of ze dit project volgend jaar gaan voortzetten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel