SP kiest David de Vreede (29) als nieuwe wethouder

LELYSTAD • Vr 4 september 2020 | 10:40 • Vrijdag 4 september 2020 | 10:40

David de Vreede is door de leden van de SP in Lelystad gekozen als nieuwe wethouder in de provinciehoofdstad. De SP'er uit Almere neemt de plaats in van de in juni onverwachts overleden John van den Heuvel.

Volgens de SP is De Vreede met zijn 29 jaar de 'jongste wethouder in de geschiedenis van de stad'.

De Vreede wordt als wethouder verantwoordelijk voor Werk en Inkomen, financiën, armoede en schuldhulpverlening en handhaving.

De Vreede is al langer actief in de politiek. Hij is voorzitter van de SP in Almere en is oprichter en directeur van een bedrijf in de luchtzuiveringstechniek. Daarnaast is hij voorzitter van het Expertisecentrum Asbest & Vezels. Hij heeft in Almere meerdere acties geleid en zich onder meer ingezet voor de aanpak van schimmelwoningen.

De SP'er hoopt het wethouderschap in Lelystad te blijven combineren met het bestuursvoorzitterschap van de partij in Almere. Die kiest vrijdagavond een nieuw bestuur. De gemeenteraad moet de voordracht nog bevestigen maar wanneer dat gebeurt is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel