Overnamegesprekken met uitgever Flevopost en De Noordoostpolder

FLEVOLAND • Ma 7 september 2020 | 17:22 • Maandag 7 september 2020 | 17:22

Het Belgische mediabedrijf Mediahuis voert overnamegesprekken met de NDC mediagroep, uitgever van onder meer de Flevolandse huis-aan-huisbladen Flevopost en De Noordoostpolder. Dat schrijft Dagblad van het Noorden.

De Belgische uitgever praat met de twee aandeelhouders FB Oranjewoud en Je Maintiendrai Fonds over de verkoop van aandelen, bevestigt de directie van NDC tegen de krant. Aandeelhouders en directieleden willen verder niets zeggen over de lopende overnamegesprekken.

In Nederland is Mediahuis eigenaar van NRC, nrc.next, De Telegraaf en regionale kranten in Limburg, Noord- en Zuid-Holland, zoals het Noordhollands Dagblad, de Gooi- en Eemlander, het Leidsch Dagblad en De Limburger.

Water aan de lippen
Begin dit jaar bleek dat de NDC Mediagroep het water aan de lippen stond. De uitgever heeft twee jaar op rij flinke verliezen geleden. Redenen voor de slechte cijfers zijn de terugloop van het abonneebestand, hoge kosten en dure overnames.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel