Cel en tbs geëist voor doodsteken Amsterdammer

ALMERE • Di 8 september 2020 | 15:00 • Dinsdag 8 september 2020 | 15:00

Tegen een 50-jarige man uit Almere is dinsdag in de rechtbank in Amsterdam 10 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist.

De Almeerder heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan het doodsteken van de 29-jarige Jurick Felipa ruim een jaar geleden. Dat zou zijn gebeurd op de Warmoesstraat in Amsterdam. De aanval door de Almeerder was agressief en zonder enige reden, zo betoogde het OM.

De rechtbank heeft de verdachte gedwongen naar deze zitting te komen. Maar hij weigerde iets te zeggen, zelfs zijn naam wilde de Almeerder niet bevestigen. Bij een eerdere zitting weigerde de verdachte dit ook al. Dinsdag verborg de man zijn gezicht de hele dag achter zijn capuchon. Op de dag van het steekincident zou hij in Almere ook al iemand met een mes hebben bedreigd.

Zijn nieuwe advocaat deed een verzoek om de zitting achter gesloten deuren te houden. Dat verzoek wees de rechtbank direct af.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel