Almere waarschuwt voor oplichting door afspraakloket.nl

ALMERE • Do 10 september 2020 | 20:29 • Donderdag 10 september 2020 | 20:29

De gemeente Almere waarschuwt inwoners om niet in zee te gaan met de website afspraakloket.nl Via deze website zouden mensen een afspraak kunnen maken met de gemeente. Bijvoorbeeld voor het verlengen van een identiteitsbewijs of rijbewijs.

Voor een afspraak wordt bijna 20 euro in rekening gebracht. De afspraak wordt vervolgens niet doorgegeven aan de desbetreffende gemeente.

Een woordvoerder van de gemeente Almere laat weten dat woensdag bij het callcenter van de gemeente al vijf meldingen binnen zijn gekomen van inwoners. De Almeerders hebben aangifte gedaan bij de politie.

''Het is bij ons altijd mogelijk om gratis een afspraak te maken. Zodra een andere organisatie geld vraagt voor het maken van een afspraak voor jou bij de gemeente, dan valt dit onder oplichting'', waarschuwt Almere via Twitter. Inmiddels is de website niet meer online.

Almere is niet de eerste gemeente die waarschuwt voor de website. Onder meer Eindhoven, Helmond en Alblasserdam gingen Almere voor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel