Vijf jaar cel geëist voor verkrachting 98-jarige vrouw

LELYSTAD • Vr 11 september 2020 | 12:38 • Vrijdag 11 september 2020 | 12:38

Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel geëist tegen de vermeende verkrachter van een 98-jarige vrouw. De man zou het hoogbejaarde slachtoffer eind mei van dit jaar hebben verkracht in haar aanleunwoning in Lelystad.

De vrouw had blauwe plekken en schaafwonden. De man erkent dat hij gemeenschap met de vrouw heeft gehad maar zegt dat dit niet tegen haar wil was. Hij was ten tijde van de vermeende verkrachting 34 en werkte niet in het zorgcomplex waar de hoogbejaarde vrouw woont.

De man heeft de Franse nationaliteit. Hij was in Nederland om in Amsterdam te blowen. Hij sliep in treinen en is er in Lelystad uitgezet. Daarna zocht hij een andere plek om te slapen, kreeg dorst en kwam bij het zorgcomplex terecht met als doel om een glaasje water te vragen, aldus de verdachte.

Hij is tijdens de zitting uit de zaal verwijderd, omdat hij door iedereen heen bleef praten. Ook toen de familie spreekrecht had.

De advocaat van de familie eist een vergoeding van 20.000 euro voor het slachtoffer. De advocaat van de verdachte eiste vrijspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel