Minister: geen snellere verdubbeling N50 bij Kampen

NOORDOOSTPOLDER • Ma 14 september 2020 | 14:52 • Maandag 14 september 2020 | 14:52

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat ziet geen mogelijkheid om de voorgenomen verbreding van de N50 tussen Kampen en Kampen Zuid naar voren te halen. Dat antwoordt ze op vragen van de PVV.

De N50 bij Kampen is een bottleneck op de weg tussen Emmeloord en Zwolle. Het verkeer loopt er in de spits vaak vast en er gebeuren geregeld ernstige ongelukken.

Kamerlid Roy van Aalst riep de minister ter verantwoording na een recent, zwaar ongeval met zeven gewonden op de N50. De PVV stelde dat verder uitstel van de aanpak van de weg tot meer ongelukken zou leiden. De aanpak van onveilige wegen zou volgens de partij niet vertraagd moeten worden door onderzoek naar de stikstofgevolgen.

Maar volgens de minister heeft dat onderzoek nauwelijks invloed op de planning. Ze zegt begin volgend jaar een ontwerptracébesluit te willen nemen om de Rijksweg bij Kampen te verbreden naar 2x2 rijstroken. De aangepakte weg zou dan in 2023 open kunnen.

Het CDA in Noordoostpolder is onlangs een online-petitie gestart, waarmee ook wordt gepleit voor een snellere aanpak van de weg. Deze petitie is inmiddels ruim 11.000 keer ondertekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel