Henry Meijdam waarnemend burgemeester Lelystad

LELYSTAD • Ma 14 september 2020 | 22:17 • Maandag 14 september 2020 | 22:17

Henry Meijdam gaat per 1 oktober aan de slag als waarnemend burgemeester van Lelystad. Hij volgt tijdelijk burgemeester Ina Adema op, die commissaris van de Koning in Noord-Brabrant wordt.

Waarnemend burgemeester Meijdam is maandagavond in aanwezigheid van de fractievoorzitters van de Lelystadse gemeenteraad benoemd door commissaris van de Koning Leen Verbeek.

Directeur IPO
Henry Meijdam is sinds 2015 directeur van het Interprovinciaal Overleg(IPO). Hij kan volgens Verbeek leunen op een brede maatschappelijke en bestuurlijke ervaring. Meijdam was eerder onder meer gedeputeerde in de provincie Noord-Holland en burgemeester van Zaanstad. Hij bekleedt diverse bestuurlijke functies en commissariaten bij maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Henry Meijdam is 59 jaar. Hij woont in Hoorn en is lid van de VVD. Hij blijft waarnemend burgemeester tot de installatie van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester. De verwachting is dat deze procedure zo’n acht maanden in beslag zal nemen.

Vertrouwenscommissie
De gemeenteraad van Lelystad besluit volgende week dinsdag over de aanstelling van een vertrouwenscommissie. Daarin zitten drie leden van de coalitiepartijen en drie van de oppositie. Wethouder Jack Schoone zou adviseur van de commissie moeten worden. De vertrouwenscommissie moet bepalen of en hoe er een profielschets voor de nieuwe burgemeester wordt opgesteld.

Ina Adema neemt op 24 september in een speciale raadsvergadering afscheid van Lelystad. Tot de komst van Meijdam zal wethouder en eerste loco-burgemeester Janneke Sparreboom het college van wethouders voorzitten.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel