Oud-Lelystedeling in Brazilië: coronamaatregelen eindelijk soepeler

LELYSTAD • Di 15 september 2020 | 10:03 • Dinsdag 15 september 2020 | 10:03

"Sinds afgelopen vrijdag is de hele staat Sao Paolo in de gele fase terecht gekomen. Dat is de fase waarin een aantal dingen wat versoepeld kan worden, dus dat is prettig." Zo vertelt oud-Lelystedeling Frank Eulderink over de coronasituatie in Sao Paolo, Brazilië, waar hij tegenwoordig woont.

Toen Omroep Flevoland Eulderink een maand geleden sprak, was zijn staat nog in de rode fase, waardoor een lockdown van kracht was. Inmiddels is een aantal maatregelen wat soepeler, maar er blijven nog wel regels van kracht. Zoals het dragen van een mondkapje in de winkels en in het openbaar vervoer. "Het is echt nog wel streng. Je komt er ook echt niet in. Ik heb wel gezien dat mensen bij de supermarkt zonder mondkapje weggestuurd werden."

"Als de toestand zo blijft, is het idee dat de particuliere scholen vanaf 1 oktober weer open gaan." Eulderink heeft zelf twee dochters, die nu les krijgen via de laptop. Zelfs als de scholen de deuren weer openen, zou dat pas voor 35% van de leerlingen gelden; vooral voor kinderen van ouders die buiten de deur moeten werken. "Alleen ouders zien het naar school gaan niet zo zitten. Die willen dat er eerst een vaccin komt", aldus Eulderink.

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel