Gezochte tbs'er opgepakt voor overvallen en misbruiken vrouw

LELYSTAD • Di 15 september 2020 | 13:39 • Dinsdag 15 september 2020 | 13:39

Een 37-jarige man is dinsdagmorgen in Lelystad opgepakt voor het misbruiken en overvallen van een 51-jarige vrouw. Volgens de politie gaat het om een tbs'er, die maandagmiddag niet was teruggekeerd van zijn verlof uit de Oostvaarderskliniek in Almere. Er werd om die reden al naar de man gezocht.

De man zou kort voor 17:00 uur aan de Torenvalkweg hebben toegeslagen. Het slachtoffer maakte maandag een fietstocht en was bij de Torenvalkweg gestopt om even uit te rusten. De verdachte ging er na het misbruik op de fiets van de vrouw vandoor.

Direct na het misdrijf startte de politie een grote zoektocht in Lelystad en omgeving. Daarbij werden veel politieauto's, honden en ook langdurig een helikopter ingezet. Via Burgernet werden inwoners van Lelystad opgeroepen uit te kijken naar de verdachte. Later werd ook in Almere een Burgernet-bericht over de zaak verspreid. Volgens de politie deed een alerte burger melding de verdachte wellicht gezien te hebben.

Ondanks alle inspanningen lukte het maandagavond niet de verdachte vinden. Dinsdagmorgen werd de man gezien op de Larserdreef in Lelystad en kon hij alsnog worden opgepakt.

Hoewel er nu een verdachte is opgepakt, zegt de politie nog op zoek te zijn naar getuigen die tussen 16:45 uur en 17:15 uur in het bos bij de Torenvalkweg en de Oostvaardersplassen iets opmerkelijks hebben gezien. Het slachtoffer heeft verklaard dat ze diverse wandelaars en hardlopers is gepasseerd.

De Oostvaarderskliniek laat weten enorm geschrokken te zijn van de gebeurtenis. De kliniek zegt een intern onderzoek uit te voeren naar de gebeurtenis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel