Stichting SchOOL koopt zelf coronatesten in

LELYSTAD • Wo 16 september 2020 | 22:08 • Woensdag 16 september 2020 | 22:08

Stichting SchOOL in Lelystad heeft coronatesten bij een commerciële aanbieder ingekocht. De onderwijsinstelling heeft dat gedaan, omdat het testen bij de GGD te veel tijd in beslag neemt. De continuïteit van het onderwijs loopt gevaar, zo schrijft de stichting in een brief aan alle medewerkers. Ante Onderwijsgroep, met vestigingen in Dronten en Zeewolde, kocht al eerder commerciële tests in.

Als leerkrachten coronagerelateerde klachten hebben, moeten zij zich melden bij de directeur. De medewerker krijgt dan een voucher om zich te laten testen bij coronalab.eu. De dichtstbijzijnde mogelijkheid is in Amsterdam. Wie zich voor 12:00 uur laat testen krijgt dezelfde dag nog de uitslag.

De regeling geldt alleen voor de mensen die actief in het onderwijs werken. Medewerkers die bij het bestuur van de stichting werken, moeten bij klachten zich nog wel bij de GGD melden. Zij kunnen namelijk thuis werken. Stichting SchOOL handhaaft deze werkwijze zolang de GGD niet in staat is sneller testen af te nemen. De stichting heeft in Lelystad 22 openbare scholen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel