Aantal WW-uitkeringen opnieuw afgenomen

FLEVOLAND • Do 17 september 2020 | 10:52 • Donderdag 17 september 2020 | 10:52

Het aantal Flevolanders met een WW-uitkering is weer wat gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Eind augustus verstrekte de instantie 8.590 WW-uitkeringen, dat waren er 203 minder dan eind juli. Sinds de maand daarvoor neemt het aantal inwoners van de provincie met een WW-uitkering geleidelijk af.

Als augustus 2020 vergeleken wordt met dezelfde maand het jaar ervoor, is er alsnog een stijging van ruim 25% te zien in het aantal WW-uitkeringen. Vorig jaar eind augustus werden er 1.740 uitkeringen minder verstrekt.

De toename van WW-uitkeringen ten opzichte van vorig jaar augustus per gemeente:

Vooral in de uitzendbranche neemt het aantal uitkeringen af. Ten opzichte van juli werden er vorige maand 7,3% minder uitkeringen verstrekt. Ook kregen er minder mensen een uitkering in de sectoren overheid, landbouw en groenvoorziening, en bank en verzekeringswezen. In de sectoren vervoer en logistiek en zorg en welzijn nam het aantal uitkeringen wel toe.

Weinig vacatures, veel werkzoekenden
Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal vacatures in Flevoland in vergelijking met vorig jaar met ruim een derde afgenomen. Tegelijkertijd zijn er meer werkzoekenden bijgekomen omdat mensen door de crisis op straat kwamen te staan. De spanning op de arbeidsmarkt in de provincie was daarom aan het eind van het tweede kwartaal van dit jaar ‘ruim’, meldt het UWV. Dat betekent dat er relatief weinig vacatures zijn in verhouding tot het aantal mensen dat beschikbaar is voor werk. Voor de coronacrisis was dat nog precies andersom, toen was de spanning op de markt ‘krap’. In het laatste kwartaal van 2019 waren er weinig werkzoekenden terwijl er in verhouding veel vacatures open stonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel