Lagere celstraf voor overval sushi-bezorger en tankstation

LELYSTAD • Vr 18 september 2020 | 14:55 • Vrijdag 18 september 2020 | 14:55

Een man uit Lelystad heeft in hoger beroep een lagere celstraf gekregen voor deelname aan twee overvallen in zijn woonplaats begin vorig jaar. Het gerechtshof in Leeuwarden legde hem vrijdag een celstraf van twaalf maanden op, waarvan zes voorwaardelijk. De rechtbank had hem eerder een half jaar langer gegeven. De 21-jarige krijgt er nu wel een werkstraf van 240 uur en een meldplicht bij de reclassering bij. Ook moet hij zijn slachtoffers 800 euro betalen.

In januari 2019 werden in een paar dagen tijd een sushi-bezorger en een tankstation aan de Schroefstraat beroofd. Volgens de Lelystedeling was zijn rol bij de overval op het tankstation, waarbij een bediende werd bedreigd met een mes, minimaal. Een neef had het gedaan. Op camerabeelden was inderdaad te zien dat hij de overvaller niet was. Hij had zijn familielid slechts opgehaald met een bus en deelde niet in de buit, zo zei hij in het hof.

Bij de overval op de sushi-bezorger was de man naar eigen zeggen niet van de partij. Hij had alleen zijn telefoon uitgeleend aan vrienden, die daarmee de duurste sushi bestelden. Toen de bezorger kwam, werd het eten in beslag genomen. Ook probeerden de overvallers de portemonnee van de koerier te stelen. Naar eigen zeggen wist de Lelystedeling niks van hun kwade bedoelingen.

Blanco strafblad
Volgens het hof staat vast dat de man een belangrijke rol speelde bij beide overvallen. Maar hij had voor de overvallen een blanco strafblad. Ook blijkt volgens het hof uit rapportages van de reclassering dat de 21-jarige nu een positieve weg is ingeslagen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel