Almere Duin; het Monaco van Noord-Europa?

ALMERE • Ma 21 september 2020 | 7:26 • Maandag 21 september 2020 | 7:26

Wordt Almere Duin het Monaco van Noord-Europa? Er verrijzen steeds meer hoge gebouwen aan de rand van de woonwijk aan het IJmeer. De wijk is gebouwd in duinen die kunstmatig gecreëerd zijn. Dat geeft het gevoel van een kustplaats. De woontorens aan de waterkant versterken dit gevoel. In totaal staan er nu negen gebouwen die de hoogte in gaan. Daar komen er nog twaalf bij.

Bewoners van de wijk reageren verrast op de vergelijking. "Ik heb er nog nooit van gehoord, maar kan het me wel voorstellen, een kustplaats met hoogbouw," zegt een bewoonster.

"In het begin dacht ik wel, jeetje dat zijn wel heel veel hoge flats, maar nu het steeds verder af is vind ik het eigenlijk wel heel erg mooi," reageert iemand anders. Projectontwikkelaar Amvest vat het op als een compliment. "Het is wel heel erg bedacht, als dat het beeld is, een doordachte wijk die een beetje sjiek is vind ik dat een compliment. Het spreekt wel tot de verbeelding," aldus Maarten Janssen van Amvest.

Boulevard langs het strand
Er wordt niet alleen gewerkt aan flats om in te wonen. Er komt ook een boulevard, met een winkelgebied, met een supermarkt, kleinere winkels en horeca. Wonen in Almere Duin is erg in trek. Er is veel animo voor een huis of appartement volgens projectontwikkelaar Amvest. Veel bewoners van de eengezinswoningen komen uit Amsterdam, Almeerders hebben meer interesse in de appartementen in de woontorens.

Als heel Almere Duin af is, zijn er 3000 woningen. Tien procent van de woningen is sociale huur. Twintig procent is vrije sector huur. De overige 70 procent is koop. Nu wordt vooral nog de hoogte in gebouwd. Het eerste gedeelte hoogbouw moet over een jaar klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel