Veel bezwaren tegen man die huizen wil ombouwen tot appartementen

ALMERE • Ma 21 september 2020 | 15:59 • Maandag 21 september 2020 | 15:59

Een groep buurtbewoners uit Almere is tegen de verbouwing van een investeerder uit Kortenhoef, die twee huizen in hun straat heeft gekocht. De bewoners van de Giek in Noorderplassen-West willen niet dat de man zijn woningen verbouwt tot zes appartementen. Via vijftien zaken maakten ze vrijdag bezwaar tegen de vergunningsaanvraag voor de bestuursrechter in Utrecht.

De buren zien de geplande appartementen bepaald niet zitten. Ze vinden de Giek totaal ongeschikt voor extra bewoners. De toegangswegen zijn bijvoorbeeld erg smal, zei een van de bewoners tegen de bestuursrechter. Ook vrezen ze voor bijvoorbeeld parkeeroverlast.

De klagende Almeerders hebben de gemeente aan hun kant. Die weigert de vergunning van de investeerder. De aanvraag is in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente staat niet meer toe dat er verschillende woningen worden neergezet op een plek voor een eengezinswoning.

De regels veranderd
Ook de rechter geeft de investeerder geen bouwvergunning. De man verloor eerder een kort geding. Toch houdt hij vol dat woningsplitsing wel mag, omdat er ruimte voor leek in het bestemmingsplan toen hij de vergunning aanvroeg. Volgens hem heeft de gemeente zijn vergunningsaanvraag net zo lang uitgesteld totdat de regels waren veranderd. De gemeente ontkent dat, maar heeft wel dwangsommen moeten betalen omdat de beslissingen te laat kwamen.

De uitspraak in deze bodemprocedure is op 30 oktober.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel