Witte Waslijn Week: voor positiviteit en saamhorigheid in de wijk

EMMELOORD • Ma 21 september 2020 | 19:18 • Maandag 21 september 2020 | 19:18

Het is Witte Waslijn Week aan de Pallasstraat in Emmeloord. Achter de huizen in de straat, aan de Urkervaart, wappert een week lang wit textiel met spreuken erop. Het moet de Sterrenbuurt in een positief daglicht zetten en zorgen voor meer saamhorigheid in de wijk.

René Halsema is de drijvende kracht achter de positiviteitsactie. Hij zette het evenement van zijn echtgenote Saskia voort, nadat zij vorig jaar overleed. Saskia kwam op het idee van Witte Waslijn Week, toen ze het in Gouda zag. Ze wilde graag iets positiefs doen voor haar wijk, de Sterrenbuurt. Dat zorgde voor een Emmeloordse Witte Waslijn Week. Saskia maakte de eerste editie in 2018 mee, kort voor de tweede overleed ze.

Beeltenis van bedenkster aan de waslijn
Een shirt met een foto van Saskia hangt nu tussen de witte was. Aan de lijn van zo'n 100 meter hangen ook veel witte textielstukken met spreuken, zoals van Andy Warhol, Herman Brood en Pippi Langkous. "Het wordt elke keer meer", zegt Halsema over de aangeleverde was. "Zolang we het leuk vinden, en de mensen reageren enthousiast, gaan we ermee door."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel