Raadslid De Boer (NOP) pleit voor lokale coronamaatregelen

FLEVOLAND • Wo 23 september 2020 | 20:24 • Woensdag 23 september 2020 | 20:24

Er moet in Flevoland een fijnmazige, lokale aanpak komen van de bestrijding van het coronavirus. Daarvoor pleit fractievoorzitter Sjoerd de Boer van ChristenUnie-SGP in Noordoostpolder.

Waarschijnlijk maakt premier Mark Rutte vrijdag bekend dat de veiligheidsregio Flevoland gaat van alarmfase 'waakzaam' naar 'zorgelijk'. Dat betekent dat de kroegen om middernacht het licht aan zullen doen en dat op bruiloften maximaal 50 gasten mogen komen.

"We zien dat in Almere, Lelystad en Zeewolde een toename van coronabesmettingen is", legt Sjoerd de Boer uit. "In Noordoostpolder en Urk zitten we juist onder de signaalwaarde. Neem maatregelen daar waar het virus is, dus in zuidelijk Flevoland. En niet in het noorden waar maatregelen schadelijk kunnen zijn voor samenleving en economie."

De Boer plaatste een tweet om zijn zorgen te uiten. Vrijdagavond maakt het kabinet naar alle waarschijnlijkheid bekend dat in nog acht veiligheidsregio's, waaronder Flevoland, strengere maatregelen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel