Plan Windesheim op plek De Voetnoot terug naar tekentafel

ALMERE • Vr 25 september 2020 | 0:49 • Vrijdag 25 september 2020 | 0:49

Het plan voor een nieuw schoolgebouw op de plek van De Voetnoot in Almere Stad, moet terug naar de tekentafel. De gemeenteraad heeft wethouder Maaike Veeningen opgedragen om samen met Hogeschool Windesheim alternatieven te onderzoeken.

Het schoolgebouw maakt deel uit van een studentencampus die in het centrum van Almere moet komen. Windesheim vindt de plek van culturele broedplaats De Voetnoot, vlak naast het stadhuis, de ideale locatie. De Voetnoot moet daarvoor gesloopt worden, maar meerdere politieke partijen vinden dit onnodig en kapitaalvernietiging.

"Het is gewoon niet goed genoeg dit plan", legt Erik Theunissen van de Partij van de Arbeid uit. "We kregen een voorstel waarbij we alleen nog maar bij het kruisje konden tekenen. Als gemeenteraad zijn wij toch de baas in de stad en willen we invloed hebben op de inhoud van plannen." Ook Respect Almere is blij dat het plan terug is gegeven aan de wethouder. "We zijn absoluut tegen de sloop van De Voetnoot. Dat is gewoon kapitaalvernietiging", aldus Pim van Kesteren van Respect Almere. Het is geld van de belastingbetaler. Zoek naar alternatieven."

Wethouder Veeningen moet dus alternatieve locaties onderzoeken en opnieuw in gesprek met Hogeschool Windesheim om te kijken of de school daarin geïnteresseerd is. "We gaan Windesheim benaderen en ze om een reactie vragen", aldus wethouder Maaike Veeningen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel