Burgemeester: Mud Masters gaat door, ook na verhogen risiconiveau

BIDDINGHUIZEN • Vr 25 september 2020 | 11:53 • Vrijdag 25 september 2020 | 11:53

Het evenement Mud Masters in Biddinghuizen gaat dit weekend door. Ook nu het corona-risiconiveau voor Flevoland wordt aangepast naar 'zorgelijk'. Dat laat burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten weten.

De burgemeester had donderdag al overleg gevoerd met zijn Flevolandse collega's, omdat het risiconiveau in de provincie waarschijnlijk zou worden verhoogd. Tot nog toe was het risiconiveau in de Veiligheidsregio Flevoland 'waakzaam'. Dit betekende dat de situatie nog beheersbaar was.

Mud Masters krijgt dit jaar een andere vorm dan normaal, omdat de organisatie in de voorbereidingen al rekening moest houden met alle corona-gerelateerde maatregelen. ''Op basis van de Integrale COVID-19 evenementen werkwijze kan Mud Masters komend weekend veilig doorgang vinden'', liet de burgemeester van Dronten vrijdagmorgen al aan de gemeenteraad weten.

Omroep Flevoland zendt het evenement zaterdag en zondag live uit op televisie en internet.

Binnen de gemeente Dronten staan de komende tijd nog twee evenementen gepland. Namelijk het Nederlands Club Kampioenschap Wielrennen op 3 oktober en de Halloween Fright Nights in alle weekenden in oktober. Voordat deze evenementen plaatsvinden, zal indien nodig overleg gevoerd worden met de Veiligheidsregio Flevoland.

Flevolandse burgemeesters wilden lokalere aanpak
De maatregelen die horen bij het verhoogde risiconiveau gelden voor de hele provincie. De zes Flevolandse burgemeesters waren het daar niet mee eens, omdat het aantal besmettingen niet in elke gemeente even hoog is. ''Burgemeester Weerwind heeft na overleg met de overige burgemeesters van Flevoland aangedrongen op differentiatie binnen de Veiligheidsregio's, maar de minister wil hier niet aan,'' laat Gebben weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel