Franc Weerwind: "Roer moet om, om overbelasting ziekenhuizen te voorkomen"

ALMERE • Vr 25 september 2020 | 16:29 • Vrijdag 25 september 2020 | 16:29

"Het roer moet om, zodat we voorkomen dat onze ziekenhuizen in korte tijd weer overbelast raken", dat zegt voorzitter van Veiligheidsregio Flevoland Franc Weerwind. Vrijdagmiddag werd duidelijk dat het risiconiveau ook in Flevoland omhoog is gegaan van waakzaam naar zorgelijk.

Daardoor zijn vanuit de Rijksoverheid maatregelen opgelegd met betrekking tot de openingstijden in de horeca en de maximale groepsgrootte bij samenkomsten.

Veiligheidsregio Flevoland heeft samen met de veiligheidsregio van Gooi- en Vechtstreek besloten om daarnaast plaatselijk de handhaving te intensiveren. Het beschermen van kwetsbare doelgroepen is daarbij het uitgangspunt. Hoe dit precies uitgewerkt wordt, zal uit nader overleg moeten blijken.

De voorzitters van beide veiligheidsregio's roepen bewoners op om eigen verantwoordelijkheid te nemen en de coronamaatregelen strikt na te blijven leven. Niet alleen thuis, maar ook bijvoorbeeld in de supermarkt, op het werk of in de sportkantine.

Ook ondernemers worden opgeroepen om secuur om te blijven gaan met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, we kunnen hoe moeilijk dat ook is, nu niet verslappen. Het roer moet om, zodat we voorkomen dat onze ziekenhuizen in korte tijd weer overbelast raken.

De besturen van de beide veiligheidsregio’s benadrukken nogmaals het belang van de basisregels.
- Vermijd drukte
- Werk vanuit huis als dat kan
- Houd 1,5 meter afstand
- Ontvang maximaal zes personen extra in huis
- Klachten? Blijf thuis en laat u testen door de GGD. Ontwikkelt u benauwdheid en/of koorts? Dan blijven ook gezinsleden thuis.
- En natuurlijk: handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en meteen weggooien.
- Bent u 70 jaar of ouder? Heeft u een kwetsbare gezondheid? Wees dan extra voorzichtig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel