'Strenge coronamaatregelen klap voor horeca'

FLEVOLAND • Za 26 september 2020 | 17:12 • Zaterdag 26 september 2020 | 17:12

De strengere coronamaatregelen die vanaf zondagavond 18.00 uur ingaan in Flevoland zijn voor de horeca in onze provincie een groot probleem. Dat zegt John van Beek van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Flevoland.

"Voor een grote groep horecaondernemers wordt het nog zwaarder dan het al was," zegt Van Beek. De cafés en restaurants in Flevoland zijn de eerste corona golf redelijk doorgekomen maar de kritiek is dat andere winkels met rust worden gelaten. Dorina Kok van café-restaurant Chillers in Emmeloord: "De supermarkten zijn overvol maar daar wordt geen bron- en contactonderzoek gedaan." Bij Kok gebeurt dat wel. "Ik vind dat ze de horeca heel erg in de spotlight zetten."

Ondernemers Van Beek en Kok, die beiden horecabedrijven runnen in Emmeloord, vinden bovendien dat het noordelijk deel van Flevoland over één kam wordt geschoren met het zuidelijk deel van de provincie. "Corona is hier in Emmeloord en op Urk veel minder een brandhaard dan in Almere en Lelystad," zegt Kok. De strengere regels zouden meer op het aantal coronagevallen van de verschillende steden in de provincie moeten worden afgestemd. "We hebben weleens gekscherend gezegd gooi de Ketelbrug maar omhoog," zegt Van Beek. "Natuurlijk moet je je aan de regels houden, maar de meeste corona gevallen zitten 60 kilometer verder op."

Ook burgemeesters in Flevoland hebben gepleit voor een gemeentelijke aanpak binnen de Veiligheidsregio Flevoland, maar minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil dezelfde regels voor de hele provincie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel