Basisschool Het Avontuur gaat 'coronabatje' gebruiken

ALMERE • Di 29 september 2020 | 15:42 • Dinsdag 29 september 2020 | 15:42

Basisschool Het Avontuur in Almere gaat Go-Fit schermpjes gebruiken. Dat zijn plexiglas schermpjes in de vorm van een tafeltennisbatje, aan een koord om je nek. Die kun je dan met je hand voor je gezicht houden. De batjes gaan gebruikt worden voor twee klassen van groep 7.

De 'coronabatjes' zijn ontwikkeld door Henk Truijlens van het Almeerse bedrijf ABC Display. De Almeerder kwam op het idee toen hij tijdens de lockdown drie maanden verbleef in Spanje. Toen zijn bril besloeg en hij zag dat mondkapjes voor benauwdheid kunnen zorgen, begon hij na te denken over een alternatief.

De basisschool hoopt door de invoering van het batje dat kinderen en leraar met elkaar kunnen communiceren zonder de anderhalve meter aan te houden. "Ik was in het begin best sceptisch, maar we hebben er de afgelopen weken mee geëxperimenteerd", aldus directeur Michiel Gerritsen. "Nu zit het volledig in ons systeem. Het werkt goed."

Toevoeging
Truijlens ziet het Go-Fit schermpje, wat ook wel een coronabatje wordt genoemd, niet als alternatief maar als toevoeging van het mondkapje. "Als je gaat praten, is een mondkapje niet handig. Want dan komt dat vol met vocht te zitten. Het plexiglas schermpje zorgt ervoor dat spetters en adem niet aankomen bij de andere gesprekspartner."

Kinderen enthousiast
De kinderen van groep 7 van basisschool Het Avontuur zijn in elk geval vol lof over de plastic schermpjes. "De juf of meester kan op deze manier dicht bij ons komen om iets uit te leggen. Dat is wel heel prettig", zegt een van de leerlingen. "Als je gaat praten met een mondkapje horen mensen je slechter. Dan is dit veel beter", vertelt een andere leerling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel