Campus Midden krijgt speciale seniorenwoningen

LELYSTAD • Wo 30 september 2020 | 19:34 • Woensdag 30 september 2020 | 19:34

Campus Midden krijgt een buurt met speciale 'levensloopbestendige' woningen. Het college van Lelystad sluit daarvoor een koop- en ontwikkelovereenkomst met projectontwikkelaar Eureka Huis BV. De overeenkomst is voor 24 bungalows en 42 appartementen. Het worden koopwoningen voor senioren vanaf 55 jaar.

Voor deze gebiedsontwikkeling moet door de gemeenteraad nog wel een grondexploitatie worden vastgesteld. Het voorstel daarvoor is door het college ter besluitvorming aan de raad aangeboden.

Campus Midden is het gebied waar nu onder meer gewerkt wordt aan Porteum, een nieuwe middelbare school. In dat gebied is ook ruimte voor woningbouw. De seniorenwoningen zijn gepland langs de Zuigerplasdreef, tussen de school De Zevenster en de noordkant van de nieuwe middelbare school. De ‘Eurekabuurt’ wordt een wijk op zich, zonder overige woningbouw. Naast de woningen komen er ook bijbehorende parkeervoorzieningen en gemeenschappelijke zaken zoals een moestuin en een jeu-de-boules-baan.

De woningen moeten helpen met de doorstroming op de Lelystadse woonmarkt. De ontwikkelaar richt zich op ouderen in bestaande woonwijken die nu nog in een voor hen te grote woning wonen. Wanneer zij verhuizen naar de Eurekabuurt, komen die huizen weer vrij voor bijvoorbeeld jonge gezinnen en starters.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel