Cees van den Bos in kleine kring geïnstalleerd als nieuwe burgemeester

URK • Do 1 oktober 2020 | 17:28 • Donderdag 1 oktober 2020 | 17:28

De 40-jarige Cees van den Bos is donderdagmiddag in kleine kring geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Urk. De installatie zou eigenlijk met de nodige feestelijkheden plaatsvinden, maar werd door de aangescherpte coronamaatregelen versoberd.

Daardoor kon Van den Bos niet iedereen die hij graag had willen zien bij de beëdiging verwelkomen. "Dit installatiemoment had ik mij wel anders voorgesteld, maar dat is helaas niet zo. Ook bestuurlijk moeten wij ons steentje bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus. Het zal het begin van mijn periode op Urk stempelen."

Commissaris van de Koning Leen Verbeek beëdigde de kersverse burgemeester. Na de installatie volgden toespraken van raadsnestor Jan Koffeman en voorzitter van de vertrouwenscommissie Meindert Bakker. Ook loco-burgemeester Freek Brouwer en burgemeester Gebben van Dronten verwelkomden Van den Bos, zijn vrouw en hun zes kinderen.

"We raken steeds meer vertrouwd hier"
Het gezin woont nu zo'n zeven weken op Urk: "Dat waren niet de makkelijkste weken, want de overgang van Bruinisse naar Urk kwam snel. Maar we raken steeds meer vertrouwd hier en langzaam maar zeker schiet die wortel iedere dag dieper in de Urker grond, tot die uiteindelijk in de keileem terechtkomt", aldus Van den Bos.

De kersverse burgemeester zegt met veel plezier en ambitie een boegbeeld te willen zijn voor Urk. Hij zegt dat voor elke Urker te willen zijn: "Ik ben er voor orthodox tot vrijzinnig, jong en oud, rijk en arm, gelovig en ongelovig."

De groeiambitie van de gemeente ziet Van den Bos als grootste uitdaging voor de toekomst: "We moeten verder kijken dan vandaag, dat heeft onze gemeente nodig om de groei naar 30.000 inwoners aan te kunnen. Kansen missen betekent achterstand!"

Discussie over integriteit, na aftreden wethouder, verder oppakken
Naast zijn eigen installatie reflecteerde Van den Bos ook kort op het aftreden van wethouder Geert Post, eerder deze week. Volgens de nieuwe burgemeester een wijs besluit. Het toont volgens hem aan dat het debat over integriteit, en ondermijning in de samenleving steeds moet worden gehouden: "Die discussie moeten we op een verstandige wijze oppakken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel