Almere speelt belangrijke bijrol in films Dick Maas

ALMERE • Do 1 oktober 2020 | 17:49 • Donderdag 1 oktober 2020 | 17:49

Flodder, Amsterdamned en De Lift. Zomaar drie succesvolle films van regisseur Dick Maas. Maas maakte gebruik van de ruimte in Flevoland en nam daar veel van zijn films op. In Almere verrees in de jaren tachtig zijn eigen filmstudio First Floor Features die hij samen met producent Laurens Geels oprichtte.

Vanaf vandaag draait 'De Dick Maas Methode' in de Nederlandse bioscopen. Ook de maker van de documentaire, Jeffrey de Vore, is opgegroeid in Almere. Hij zag hoe daar gefilmd werd voor Flodder en raakte zo verslingerd aan het werk van Maas. Opvallend is dat de documentaire over het werk van de filmmaker in geen enkele Flevolandse bioscoop te zien is.

Ondanks de naam van de documentaire, bestaat de echte Dick Maas-methode volgens de regisseur zelf niet. Het was voor Maas bij het maken van zijn films belangrijk om aan zijn eigen visie vast te houden. Maas vertelt dat hij maar weinig mensen met echte filmkennis kent in Nederland. Daarom was het belangrijk om vooral naar zichzelf te blijven luisteren.

Dick Maas is nog niet van plan om te stoppen met regisseren. Er liggen nog meerdere scripts op de plank en een vervolg op Flodder sluit hij niet uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel