Verbouwing station Almere Centrum maandag van start

ALMERE • Vr 2 oktober 2020 | 13:17 • Vrijdag 2 oktober 2020 | 13:17

Op station Almere Centrum beginnen maandag de eerste bouw- en sloopwerkzaamheden. Die vinden plaats in de hal en op de perrons. Het station krijgt een grote opknapbeurt die ruim een jaar gaat duren.

De NS meldt dat reizigers rekening moeten houden met overlast. Een aantal winkels zal bijvoorbeeld de deuren moeten sluiten. Voor fietsers betekenen de werkzaamheden dat er tijdelijke rekken bij het WTC-gebouw komen te staan. De bestaande stalling wordt namelijk opgeknapt.

Nieuwe winkels en bredere stationshal
"Het huidige station is toe aan een grondige vernieuwing en moet over ruim een jaar een prettige plek zijn om te komen en te verblijven. Daarom wordt de stationshal breder en overzichtelijker en komen er nieuwe winkels", zo meldt de NS.

De gemeente en ProRail zijn eveneens bij de plannen betrokken. Ook het gebied rondom het station gaat de komende jaren op de schop. Zo worden de gebouwen aan weerszijden omgebouwd tot appartementen.

Liften buiten gebruik
De grootste overlast van de werkzaamheden ondervinden mensen die afhankelijk zijn van de lift. Deze worden vervangen en zijn daardoor geruime tijd niet te gebruiken. De lift naar spoor 3 en 4 is van 12 oktober t/m 28 mei buiten gebruik. De lift richting spoor 1 en 2 is tussen 13 april en 3 december 2021 niet in bedrijf.

Reizigers die hierdoor geen gebruik kunnen maken van station Almere Centrum moeten omreizen via Almere Buiten of Almere Poort. De NS laat weten dat via het bedrijf Transvision een taxi gepakt kan worden om alsnog bij station Centrum te komen. De kosten daarvoor worden vervolgens vergoed door ProRail.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel